SLENESET GOLFKLUBB

Om oss

Vår beliggenhet på Helgelandskysten er unik.

LITT FAKTA OM SLENESET OG SOLVÆRØYAN

Golfparken ligger på Sleneset i Lurøy kommune på Helgeland. Hit kan du reise med ferge fra Stokkvågen eller med hurtigbåt fra Sandnessjøen og Bodø .

Solværøyene har mye vakkert og spennende å by på, ikke bare en fantastisk flott golfbane. Øygruppen i Lurøy kommune på Helgelandskysten består av over 300 øyer. Grunnkretsen er Sleneset, Straumøya, Moflag, Slotterøya og Nordsolvær - øyene har ca 350 innbyggere, i tillegg er det et stort antall hyttefolk som flittig besøker øyriket. Solværøyene en av de største kretsene i Lurøy kommune, disse øyene ligger langt til havs, 1,5 timers ferjetur fra fastlandet.

Solværøyene egner seg svært godt for både kortere og lengre padleturer. Øyene i området ligger tett og ønsker du det kan du alltid padle nært land, noe som gjør at området passer bra for alle ferdighetsnivå. Gode utgangspunkt for turer er Sleneset og Moflag. For mer erfarne padlere anbefales en tur over til Lovund. Kryssing av Lovundvika er litt værutsatt, men det er bare en liten distanse som skal foregå i åpent hav.

Meget gode forhold for windsurfing finner du også på Solværøyene. Når det blåser 15 m/s er det fremdeles nesten flatt vann mellom holmene. Dette gir unike forhold og en utrolig god fart. De som er glade i bølger kan enkelt gå utaskjærs.

Sleneset har en sikker havn med molo og flytebrygger. Det er gjesteplasser langs flytebrygga nærmest båtforeningen. Selve havna er vest i sundet der det står "Sleneset" på kartet. Ved bryggene er det strøm og vann, og i huset til båtforeningen finner du dusj og mulighet for å vaske klær. Anlegget er ganske nytt, og fasilitetene er svært gode.

Øyene er sammenbundet av et veinett på 9,5 km og det er enkelt å ta seg rundt på sykkel. Turstier til Ulvøya og rundt Peo-tjønna er populære hos fastboende og besøkende.

Det finnes flere sjeldne orkideer i området, bestandene av Ormtunge er de største på hele Helgeland og kanskje i Norge - i hvert fall av det som er kjent.  Øygruppen har et rikt og variert fugleliv, Solværøyene har Europas og kanskje verdens tetteste bestand av Hubro. Etter endt hekkesesong kan det oppholde seg 60-70 Hubroer fordelt på øyagruppas

13,5 km² landareal

Øyene er relativt flate, det høyeste punktet ligger på Sør-Solvær og er 62 moh (Solværhågen). Det nest høyeste punktet ligger på Ulvøya og er 33 moh (Olvøyhågen). Dette er våre "fjell", som tilbyr en flott utsikt over hele øyriket. I nord har du også utsikt mot Hestmannen, Rødøyløva, Lurøyfjellet og Onøya. I øst Aldra, videre har vi Sjonfjellet, Tomma, De syv søstre, Dønnamannen og i vest Lovund og Træna. På Sleneset finnes det også barnehage og Moflag Skole, dagligvarebutikk, rorbuer til gjesteovernatting, Atlantic Lumpus som er et landanlegg for oppdrett av rognkjeks, Jakobsen mekaniske verksted,  Moflag kirke og sist, men ikke minst - alle flotte øyværinger.

Velkommen til Solværøyene - et av de mest fantastiske øyrikene på Helgelandskysten.

HER ER NOEN LINKER TIL FILM/BILDER M.M

TV / Films:

Norge Rundt 2017-Hubroens paradis:  https://tv.nrk.no/serie/norge-rundt/

NRK - Havørn, Hubro og Humle 2016: https://tv.nrk.no/serie/ut-i-naturen/

Film fra Solværøyene 2014 her: https://www.youtube.com/watch

Map and pictures: http://mapcarta.com/18621152/Photos

FLOTT BELIGGENHET PÅ HELGELANDSKYSTEN

VÅRE NØKKELPERSONER

Her er våre

styremedlemmer

og kontaktpersoner

VÅRE SAMARBEIDPARTNERE

Velkommen   til   oss!

Sleneset Golfklubb

Slipsteinneset

8762 Sleneset

 

Følg oss på sosiale media for de siste oppdateringene.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

COPYRIGHT © 2018. EVENT66 ATL